Dagens PS

Limhamn-silos blir fastigheter i ny miljonaffär

Limhamn
Bojen 1 och Fendern 1 i Limhamn, Malmö. (Foto: Trianon)
Teknikdygnet
Teknikdygnet
Uppdaterad: 02 jan. 2022Publicerad: 25 aug. 2020

Lernacken Fastigheter har köpt 50 procent av ett bostadsrättsprojekt i Limhamn, Malmö. Säljare är fastighetsbolaget Trianon och köpesumman är 75 miljoner kronor. På den 15 000 kvadratmeter stora ytan finns sex silos som ska utvecklas till runt 150 bostadsrätter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Silosarna ska ersättas med en betongkonstruktion, men skepnaden kommer att förbli den samma när de nya bostadshusen byggs, uppger Trianon. Boalget skriver om affären i ett pressmeddelande.

Trianon har tecknat avtal med Lernacken Fastigheter AB om att sälja 50 procent i ett bostadsrättsprojekt på Limhamn. Avtalet gäller utveckling av två projektfastigheter med ett överenskommet fastighetsvärde om 75 Mkr. Avtalet innebär lika ägande mellan parterna.

Fastigheterna Bojen 1 och Fendern 1 utgörs av sex silor och omfattar 15 000 kvm BTA bostadsbyggrätter på Limhamn i Malmö. I projektfastigheterna planeras 130 till 150 bostadsrätter på bästa läge på Limhamn. Avtalet är villkorat av finansiering. Tillträde beräknas ske i slutet av 2020.

Avtalet kommer att innebära ett likviditetstillskott motsvarande 60 Mkr samt en resultatpåverkan som kommer att redovisas fjärde kvartalet 2020.

”Fastigheterna ligger på ett av Malmös bästa lägen och vi är glada för vårt samarbete med Lernacken Fastigheter AB. Deras kompetens och erfarenhet av bostadsrättsprojekt kompletterar Trianon på ett väldigt bra sätt.”, säger Olof Andersson, VD på Trianon.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS