Efter att ha avgått från rollen som Amazons vd planerar Jeff Bezos att ta en tur upp till rymden med sin bror. Om resan blir av kommer det bli världens första civila rymdflygning bortom Karmanlinjen.

ANNONS

Amazons före detta vd planerar att bli en av de första civila i rymden, tillsammans med sin bror Mark Bezos som har sagt att han är tacksam och överraskad över att få åka med. Mark Bezos är bland annat grundaren av HighPost Capital, ett New York-baserat riskkapitalbolag, som delvis ägs av familjen Bezos. 

Även vinnaren av Blue Origins multimiljon-dollar-auktion ska få åka med på rymdresan. I skrivande stund ligger det senaste budet på att få åka med på 2,8 miljoner dollar. Nästan sextusen människor har hittills lagt bud. “Att se jorden från rymden förändrar dig och ditt förhållande till planeten och mänskligheten”, säger Bezos om den unika möjligheten.    

Tävling med konkurrenterna 

Om rymdresan sker som planerat den 20 juli i sommar kommer Bezos att hinna upp till rymden innan konkurrenterna Elon Musk och Richard Branson, som också har sina egna konkurrerande rymdföretag – SpaceX och Virgin Galactic.  

Blue Origin har finansierats med miljarder dollar av Bezos. “Ända sedan jag var fem år gammal har jag drömt om att resa till rymden”, skriver han på sitt Instagramkonto. “Den 20 juli kommer jag göra den resan tillsammans med min bror. Det mest fantastiska äventyret, med min bästa vän.”

Världens första civila rymdresa 

Rymdflygningen lär bli världens första civila rymdresa bortom Karmanlinjen, vilket är rymdens bortre gräns nästan 10 mil bort från jorden.

Nyheten om rymdplanerna kommer bara två veckor efter det att Bezos officiellt avgick som vd för Amazon. Tidigare hade Blue Origin inte svarat på huruvida Bezos själv skulle åka med på den revolutionerande rymdresan.       

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln på Financial Times. 

Läs mer: Jeff Bezos Blue Origin planerar civil rymdresa i sommar