I dagens techbrief kan du läsa om Apples buggjägar-program, Hyundais nya vätgasbil samt Huaweis tvärvändning mot Google.

ANNONS

TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Trumps valkampanj kapar Twitter-budget efter bakslag

Majoritetsledaren i amerikanska senaten, Republikanen Mitch McConnell, har blivit portad från Twitter, och nu avbryts hela marknadskampanjen för Trump på plattformen, rapporterar The Verge.

Apple utökar buggjägar-programmet – med en miljon dollar i belöning

För den som känner sig manad finns möjligheten att jagat buggar åt Apple – och tjäna pengar på det. Apple har nu utökat programmet för att omfatta även macOS, och plussat på budgeten till en miljon dollar att fördela på de som hittar buggar, rapporterar The Verge.

Facebook nylanserar sin nyhetstjänst i höst

Tidigare försök att bli en seriös nyhetssajt har inte blivit lyckade för Facebook – men i höst ska tabben News återintroduceras. Enligt uppgifter till CNBC är techjätten i diskussioner med dagstidningar om artikellicenser värda upp till tre miljoner dollar per år.

Hyundais vätgasbil får högsta säkerhetsbetyg

Nya modellen Nexo avtäcktes vid Consumer Electronics Show, CES, förra året. Nu har Nexo, som först vätgasbil någonsin, testats av organisationen IIHS – och fått högsta betyg, skriver TechCrunch. Just nu finns Hyundai Nexo bara till försäljning i Kalifornien, USA.

ANNONS
ANNONS

Huawei redo med eget operativsystem

Enligt uppgifter till CNBC är techjätten beredd på att byta från Googles Android-system när som helst. Huaweis nya operativsystem heter HongmengOS, eller HarmonyOS på engelska.