Hackare tog över brittiska arméns sociala medier. Det bekräftas under söndagen av det brittiska försvarsdepartementet. Arméns Youtube-konto tömdes på klipp, och i stället syntes Jack Dorsey och Elon Musk.

ANNONS

När hackare tar över kan allt hända. Brittiska arméns Facebook- och Twitter-konton marknadsförde plötslig kryptobluffar, och Twitter-kontot gjorde reklam för The Possessed NFT.

”Vi är medvetna om intrång i arméns Twitter- och Youtube-konton och en undersökning pågår”, säger försvarsdepartementets presstjänst på Twitter enligt The Verge. ”Armén tar informationssäkerhet på stort allvar och håller på att lösa problemet”.

Äkta företag – bluffreklam

På arméns Youtube-kanal försvann alla klipp. Namn och profil ändrades till investmentbolaget Ark Investe. I stället för filmer från armén lades gamla livestreams från Twitters förra vd Jack Dorsey och Teslas vd Elon Musk upp. Klippen kom från The B Word-konferensen som hölls av Ark Invest för ungefär ett år sedan. Hackarna hade dock ett tillägg: reklam för en kryptobluff.

Hackare snodde 13,4 miljarder

Hackarna sände fyra livestreams samtidigt, och de sågs av tusentals användare.

Upplägget är inte nytt. I maj lyckades bedragare lura till sig 1,3 miljoner dollar (drygt 13,4 miljoner kronor) med samma Ark Invest-livestream, uppger The Verge.

Rocio Vives från Twitter säger till The Verge att den brittiska arméns Twitterkonto har låsts och säkrats, och att kontoägarna har fått tillbaka det.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Mejl sprider ransomware – se upp för Lockbit 2.0 [Dagens PS]

Läs även: Polisinsats stängde ryskt botnät för hackare [Dagens PS]