Dagens PS

Sam Bankman-Fried vill diskutera Twitters censur med Musk

FTX miljarder
Flera miljarder är försvunna efter kryptobörsen FTX krasch – grundaren Sam Bankman-Fried pekas ut. (Foto: Youtube)
Annika Wihlborg
Annika Wihlborg
Uppdaterad: 20 apr. 2022Publicerad: 20 apr. 2022

Nu fokuserar kryptomiljardären och FTX-chefen Sam Bankman-Fried på att, med hjälp av blockkedjeteknologi, förändra affärsmodellen för sociala mediekanaler. Sam Bankman-Fried vill skapa interoperabilitet över plattformsgränserna och förändra bolagens censurpolicys, rapporterar Bloomberg.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

I en intervju med Bloomberg TV säger FTX vd Sam Bankman-Fried att ett fåtal personer i sociala medieföretagens ledning inte bör avgöra vilket innehåll som ska censureras i dessa kanaler. Han tycker, i likhet med Elon Musk, att censur på sociala mediekanaler är en viktig fråga.

Han anser därför att man bör skapa ett system där sociala medieplattformar kan använda sig av samma underliggande data, vilket kan bidra till att lösa censurproblematiken.

Har inte diskuterat frågan med Elon Musk

Sam Bankman-Fried efterlyser även en ökad interoperabilitet över plattformsgränserna. I dagsläget är det exempelvis inte möjligt att se en tweet på Facebook. Enligt Sam Bankman-Frieds modell kan olika sociala medieplattformar använda sig av samma data och baserat på det fatta oberoende beslut vad gäller censurerat innehåll.

När Bloomberg TV frågar om han har diskuterat frågan med Elon Musk svarar Sam Bankman-Fried att han ännu inte gjort det, men gärna skulle vilja.

I förra veckan lade Elon Musk ett bud på att förvärva Twitter till ett aktiepris på 54,20 dollar. Det innebär att bolaget värderas till drygt 43 miljarder dollar. Twitter svarade genom att anta en så kallad ”poison pill defense”, vilket skyddar bolaget mot fientliga bud. Musk äger i dagsläget 9 procent av aktierna i Twitter och har öppet kritiserat bolagets censurpolicy.

Läs även: Miljardär på bitcoin ger bort förmögenhet

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS