Dagens PS

Coinbase kan få sin lånetjänst stoppad

Den amerikanska finansinspektionen hotar att stämma Coinbase.
Den amerikanska finansinspektionen hotar att stämma Coinbase efter lånetjänst. (Foto: TT)
Malin Beeck
Malin Beeck
Uppdaterad: 08 sep. 2021Publicerad: 08 sep. 2021

Den amerikanska finansinspektionen vill stoppa lanseringen av kryptobolaget Coinbase senaste tjänst Lend. Tjänsten skulle tillåta användare att låna ut kryptovaluta till varandra mot ränta. 

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När Coinbase gick ut med nyheten om en ny lånetjänst i juni skickade SEC – Securities and Exchange Commission – ett stämningsunderlag till företaget. Om bolaget lanserar tjänsten Lend kommer det att bli rättsliga påföljder. Det skriver Financial Times.

Coinbase öppnade en väntelista för intresserade kunder i samband med att företaget gick ut med den första informationen, men man har nu tillfälligt fått dra tillbaka initiativet.

Trots att bolaget har försett SEC med ytterligare information om tjänsten kvarstår myndighetens krav, säger Coinbase juridiska chef Paul Grewal.

“Trots att Coinbase har hållit Lend från marknaden och tillhandahållit detaljerad information så har SEC fortfarande inte förklarat varför man ser det här som ett problem, säger Grewal till Financial Times.

“Snarare har de nu bara talat om för oss att om vi lanserar lend kommer de att stämma oss.”

Coinbase är inte det enda kryptobolag som stött på hinder hos SEC i samband med olika upplägg för lån. Tidigare i somras initierade de lokala myndigheterna i Texas, New Jersey och Alabama en undersökning gentemot BlockFi som erbjuder räntebärande kryptokonton.

SEC:s ordförande Gary Wensler har förklarat att myndigheten ser en fara i att bolagen låter aktörer låna utan att det finns registrerade kreditsäkerheter. Det är ett argument som Coinbase tillbakavisar för egen del.

Bolaget kommer nu att vänta med att lansera tjänsten åtminstone till oktober enligt Paul Grewal.

ANNONS

Läs också:

SEC: “Kryptoplattformar behöver regleras för att överleva”
USA:s nya skatt på krypto “katastrofalt” enligt branschen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS