Ett dotterbolag till Horizonte Minerals har gett Afry ett EPCM-kontrakt för utveckling av bolagets ferronickelprojekt Araguaia i Brasilien.

ANNONS

Horizonte Minerals dotterbolag Araguaia Niquel Metais har tilldelat Afry ett kontrakt för att leverera tjänster inom Engineering, Procurement and Construction Management, ett så kallat EPCM-kontrakt.

Horizonte Minerals är ett ledande nickelutvecklingsföretag med fokus på Brasilien och bolagets gruva i Araguaia är ett dagbrott. Från gruvan transporteras nickelmalm till en central förädlingsanläggning och till en början planeras en produktion på 14 500 ton högkvalitativt ferronickel per år.

Många olika tjänster

”Vi är glada över att ha med Afry i det utökade Araguaia-teamet. Vi har arbetat med Afry-teamet i flera månader i projektets planeringsfas, för att säkerställa en smidig övergång till byggfasen. Araguaia-projektet kommer att levereras som en del av en övergripande EPCM-strategi med ett integrerat projektteam från Afry och Horizontes ägarteam”, säger Horizonte Minerals vd Jeremy Martin i ett pressmeddelande.

EPCM-kontraktet omfattar flera olika tjänster, exempelvis konstruktion, inköp, byggledning, projektledning och drifttagning. Afry har varit engagerat i Horizonte Minerals projektutvecklingsfas sedan tredje kvartalet 2021, med förberedelser och inledande arbeten för att säkerställa en smidig upptrappning till ett fullt omfattande EPCM-projekt.

”Vi är oerhört stolta över att vi valdes som Horizontes samarbetspartner i denna viktiga investering. Vår nordiska kompetens och erfarenhet inom hållbarhet, i kombination med omfattande processteknisk kompetens och kunskap om lokala förhållanden, blir ett viktigt stöd för Horizontes investering”, säger Nicholas Oksanen, EVP och chef för Process Industries inom Afry, i pressmeddelandet.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Afry levererar tekniktjänster för renovering av sågverk i Finland [Dagens PS]