Afry fortsätter att bidra till infrastrukturprojekt i Finland och projekterar en permanent vägförbindelse till ön Hailuoto nära Uleåborg. 

ANNONS

Det finska Trafikledsverket har valt Afry, Plaana, Ponvia och GRK som allianspartners för att bygga en 8,4 kilometer lång bro till Bottenvikens största ö, Hailuoto, 50 kilometer från Uleåborg. Bron ska ersätta den nuvarande färjetrafiken.

Planen är att en vägbro ska byggas mellan Uleåborg och Hailuoto, vägförbindelsen kommer förbättra Hailuotos tillgänglighet och möjliggöra bättre transportförbindelser till ön, samt utvidga området där öborna kan söka arbete.

Inleds i mars 2022 klart 2025

”Vi kan kombinera vårt breda expertnätverk och lokala kunnande i det här projektet. Tillsammans med våra partners kommer vi att börja utveckla ett betydande vägprojekt som har påverkan långt fram i tiden, säger Mikko Inkala, chef för transportinfrastruktur, Afry Finland i ett pressmeddelande.

Projektet inleds i mars 2022 med en utvecklingsfas där en byggplan ska skapas och projektgenomförandet förberedas. Sedan fattar det finska Trafikledsverket ett separat beslut om genomförandefasen av projektet.

Den fasen kan påbörjas så snart ett beslut om vattentillstånd träder i kraft och själva byggandet av vägbron kan påbörjas tidigast våren 2023. Vägförbindelsen kan vara klar tidigast i slutet av år 2025.

ANNONS
ANNONS

Intresserad av samhällsbyggnad och teknik? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Afry levererar EPCM-tjänster till Horizonte Minerals i Brasilien [Dagens PS]