Evenemanget lockade tiotusentals deltagare och blev en riktig publikfest under 90-talet. Nu – över 20 år senare – är Drakbåtskampen tillbaka.

ANNONS

”Vår förhoppning är att tävlingarna ska bli samma tradition som de var förr”, säger Bengt Jonevret, en av initiativtagarna.

Under hela 90-talet lockade Stockholms Vattenfestival hundratusentals besökare från hela Norden. De bjöds på världsartister, VM i fyrverkeri – och hundratals företag som frenetiskt paddlade drakbåtar i den strida strömmen.

Drakbåtskampen blev snabbt ett av de mest uppskattade momenten under Vattenfestivalen. Under toppåren ställde över 20 000 deltagare från över 1000 företag upp och hejades på av publikhavet som sträckte sig längs hela strandkanten.

Vill ni tävla i Drakbåtskampen? Anmäl er här!

Men när Vattenfestivalen gick i graven föll också Drakbåtskampen i glömska. Fram till 2018, det vill säga, när Bengt Jonevret och hans kollegor återupplivade den omåttligt populära tävlingen.

”Vi hade saknat evenemanget med drakbåtarna och bestämde oss därför för att väcka liv i konceptet igen. Vår förhoppning är att företag och kompisgäng ska hitta hit igen och att Drakbåtskampen återigen ska bli en stark tradition, säger han.

Alla kan vara med

Nu ser visionen ut att uppfyllas. Under de gångna åren har företagen återigen flockats till drakbåtarna, för att mäta krafterna mot de andra deltagarna och kanske få höja segertrofén efter dagens slut.

Men Bengt menar att Drakbåtskampen inte bara är en tävling, utan ett sätt för företagens anställda att umgås och ha kul utanför kontoret. En kul lagaktivitet där man – oavsett prestation – får hänga tillsammans under och efter loppen, lyssna på härlig musik, äta god mat och bli sammansvetsade som kollegor.

”Alla kan vara med, oavsett kön, ålder eller fysik. Det är helt enkelt en grymt bra aktivitet att göra med sina kollegor och vänner – om man vill utvecklas som lag, och samtidigt ha kul tillsammans. Dessutom ligger evenemanget rätt i tiden – direkt efter semestern, som uppladdning inför hösten.”

ANNONS
ANNONS

Mellan 1-3 september är det dags för drakbåtarna att forsa fram genom Djurgårdsbrunnsviken igen. Sitter du och kollegorna kanske i en av dem?

Det här är Drakbåtskampen – och så anmäler ni er
  • Ett lag består av 13 personer (12 som paddlar och 1 som håller takten på en trumma). Om det inte går att få ihop full båt bör laget minst bestå av 8 individer.
  • Racet går av stapeln i Djurgårdsbrunnsviken vid Sjöhistoriska museet och lagen väljer själva om de tävlar den 1, 2 eller 3 september.
  • Tävlingssträckan är 200 meter.
  • Om lagen klär ut sig tävlar de dessutom om titeln ”Bäst utklädda lag”.
  • Eventet håller på hela dagen och efter tävlingarna bjuds alla lag på After Paddle med DJ, BBQ-mat och skönt barhäng.

Läs mer och anmäl ditt lag här!


Läs mer:
Spelvärldens snabbväxande doldis visar 250% uppsida [Dagens PS]