I november gjorde smartphonetillverkaren entré på den svenska marknaden. Nu hyllar experterna Xiaomis nya, prisvärda, modell som andas premiumkvalitet.

Xiaomi är världens fjärde största smartphonetillverkare, men hade stått utanför den svenska marknaden ända fram till hösten 2019. När de väl valde att göra entré i Sverige blev den dock succéartad, och modellen Mi Note 10 hyllades vitt och brett i recension efter recension.

Nu är det dags igen, då Xiaomi lanserar modellen Mi Note 10 Lite. Tanken med Mi Note 10 Lite är att erbjuda en smartphone som erbjuder en premiumkänsla ur alla aspekter, men som kan tilltala alla prismedvetna användare som inte vill betala för en av flaggskeppsmodellerna.

”Vinner på premiumkänsla och vass prestanda”

Och att döma av reaktionerna på några svenska techsajter ser Xiaomi ut att ha lyckats igen.

”Mi Note 10 Lite är snyggt formgiven med en riktig premiumkänsla i bygget”, skriver prylsajten M3 innan de går in mer specifikt på detaljer som de fyra kamerorna, den väl tilltagna, lyxiga skärmen och det kraftfulla batteriet.

Xiaomi, Premiumtelefon, smartphone, kvalitet
Passar den prismedvetna som vill ha riktigt bra kvalitet till ett bra pris.

”Vi tar skarpa och snygga bilder både inomhus och utomhus, med en rapp fokushantering och god dynamik i bilden. Den 6,47 tum stora skärmen håller hög klass och vi kan utan problem använda den ute i solskenet. Och med Note 10 Lite får vi ännu bättre batteritid än i redan utmärkta Note 10. Vi kan strömma video över wifi i nästan 30 timmar utan avbrott, och med 30 watts snabbladdning behöver du inte plugga in den länge för att fylla på med extra energi”, skriver M3.

”Ultimata valet för den batterihungrige”

De avslutar recensionen med att ge Mi Note 10 Lite 4 av 5 i betyg.

”Xiaomi vinner på premiumkänsla, vass prestanda och extra lång batteritid”, skriver de.

En annan sajt som hunnit testa Mi Note 10 Lite är Surfa.se, som också lägger särskilt fokus på den långa batteritiden:

ANNONS
ANNONS

”Xiaomi Mi Note 10 Lite erbjuder en attraktiv kombination av väl avvägda komponenter. Det absolut bästa är batteriet som ger en batteritid på tre dagar för många användare, vilket gör den till det ultimata valet för den batterihungrige”, skriver de och ger smartphonen 8,2 av 10 i betyg.

Xiaomi, Note, Batteritid, premium
Många uppskattar den långa batteritiden som för många kan vara upp till på tre dagar.

”Har behållit känslan av en episk skärm och kamera”

På Xiaomi tror man att hyllningarna kommer att leda till att fler upptäcker märket, och att det faktiskt går att få en prismedveten smartphone med bibehållen premiumkänsla.

– Vi strävar efter att göra kvalitetsteknologi tillgänglig för alla. Oavsett vilken prispunkt du väljer så kommer vi att göra vårt yttersta för att se till att det är den bästa produkten.

– Det innebär att alla som är på jakt efter en smartphone kan hitta en modell utifrån behov och plånbok och få bra design, hög kvalité samt teknisk innovation till ett ärligt pris, säger Dian Martinez Valencia, nordisk marknadschef på Xiaomi.

Han drar paralleller till succélanseringen av Mi Note 10 och tror att Mi Note 10 Lite kommer att få samma varma mottagande i Sverige.

– Med Mi Note 10 Lite kommer användarna nog bli positivt överraskade över hur vi lyckats behålla samma känsla med en episk skärm och episk kamera, trots att det är en Lite-version till ett ännu mer tillgängligt pris.

Rekommenderat pris för Mi Note 10 Lite är 4490 kronor. Läs mer om smartphonen här!