Dagens PS
Detta är en sponsrad artikel

Ny lösning håller tappvatten fritt från bakterier

fm mattsson
Smarta lösningen är en enkel och effektiv lösning på skärpta hygienkrav på tappvatten.
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD
Uppdaterad: 12 juni 2024Publicerad: 12 juni 2024

FM Mattsson introducerar en ny smart hygienspolningsteknik på den skandinaviska marknaden. Tekniken – ensam i sitt slag – förhindrar tillväxten av bakterier i tappvatten samtidigt som den minskar vattenförbrukningen, vilket både ger miljömässiga och ekonomiska fördelar.

Mest läst i kategorin

Smart hygienspolning är en enkel och effektiv lösning på skärpta hygienkrav på tappvatten som berör såväl flerfamiljshus, hotell, vårdhem som kommunala verksamheter.

”Innovationen är ytterligare ett bevis på hur vi fortsatt stärker vår marknadsledande position där hållbara produkter med hög kvalitet och nya smarta lösningar är i fokus, säger Frank Rälg, Key Account Manager på FM Mattsson.

Svensk innovation bakom smart hygienspolning

Ett enkelt och effektivt sätt att förebygga uppkomsten av bakterier i dricksvattnen är att regelbundet hygienspola alla tappställen.

Med dagens hygienspolningsfunktion sker spolningarna med inställd tid som inte tar hänsyn till hur mycket blandaren har använts sedan det senast utfördes. Resultatet blir då onödiga spolningar eftersom det redan skett ett utbyte av vatten i ledningarna fram till blandaren.

Det nya och smarta systemet, som kan fjärrstyras, övervakar och analyserar automatiskt vattenanvändningen och genomför hygienspolningar baserade på faktiskt behov, garanterar vattenhygien samtidigt som den minimerar onödigt vattenslöseri.

”Vi är först i Skandinavien med den här lösningen. Det innebär att den uppkopplade duschpanelen, med hjälp av sin data, själv kan ta beslut om när en hygienspolning behöver göras. En innovation som ger en säker vattenkvalitet samt spar både vatten och energi.”

Ger bakteriefritt tappvatten

Nyligen har EU:s nya dricksvattendirektiv att trätt i kraft i Sverige, vilket innebär hårdare hygienkrav på rent tappvatten. Det innebär att fastighetsägare själva är skyldiga att regelbundet kontrollera att fastighetens vatten är bakteriefritt.

”Vårt system ser till att vatten alltid är rent och tryggt att använda. Smart hygienspolning är en avgörande åtgärd för att upprätthålla en hög vattenkvalitet i fastigheter och andra anläggningar och förhindra tillväxten av bakterier. En enorm lättnad för våra kunder som många gånger har flera anläggningar som de ansvarar för, säger Frank Rälg och fortsätter:

”Man kan dessutom enkelt ta ut rapporter som visar att hygienspolningar är genomförda.”

Trådlös kommunikation

Kommuner och privata fastighetsägare med ansvar för ett större anläggningar har god nytta av att enkelt kunna övervaka och kommunicera med samtliga enheter på distans tack vare de så kallade WMS-funktionerna.

Man kan enkelt ställa in en hygienspolning, kontrollera en enskild blandares status samt ställa in maximal varmvattentemperatur, vilket ökar säkerheten för användaren att förhindra skållningsskador.

”Nyttan med att kunna agera proaktivt spar både tid och pengar för kunden. Man ser när det är dags att utföra en service eller byta ett batteri på en anläggning. Du kan då planera för detta i stället för att behöva skicka en jour eller invänta ett klagomål, vilket innebär stora kostnadsbesparingar.”

Innovationsresan fortsätter

Det senaste året har FM Mattsson lanserat den så kallade 9000XE-serien som är en komplett blyfri blandarserie med inbyggda energisparfunktioner och anpassade flöden, vilket gör dem till marknadens mest energieffektiva.

Bolagets samtliga produkter bygger på en hantverkstradition som dateras tillbaka till år 1865 och produkterna tillverkas fortfarande på samma plats i Östnor, Mora.

”Enkel installation och smart förprogrammerade funktioner säkerställer trygghet och kvalitet för kunden. Att vi dessutom har produktion i Sverige och ett brett nätverk av installatörer innebär korta transportsträckor och god tillgång på reservdelar, något som i sin tur leder till mindre miljöpåverkan”, avslutar Frank Rälg.

Läs mer: Proffsens val av beröringsfria duschpaneler

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

Senaste nytt