Detta är en sponsrad artikel

Aktieanalys: Stor uppsida för okänt bolag som servar kärnkraft 

Uppdaterad: 22 feb. 2023Publicerad: 22 feb. 2023
VIMAB
Mangold anser att VIMAB Group genom sina investeringar på innovativa reparation- och rengöringsprocesser är väl rustade för att möta den växande efterfrågan på hållbara processer.  (Foto: Vimab)

Det finns en ganska okänd börsnoterad svensk koncern som servar industriföretag med avancerad service med fokus på hållbarhet och innovation. Verksamheten präglas av stark tillväxt med långa relationer till kunderna.   

ANNONS
ANNONS

Den starka utvecklingen och de goda framtidsutsikterna gör att det finns en betydande uppsida i Vimabs aktie, enligt en nyligen gjord uppdragsanalys gjord av Mangold Insight.

Uppsidan är cirka 60 procent, trots en betydande kursuppgång den senaste tiden.

Lågt värderat 

”Mangold spår att bolaget blir lönsamt 2023. Vi anser även att VIMAB Group är lågt värderat gentemot jämförbara industribolag sett till EV/S. Mangold bedömer att VIMAB Group är ett oupptäckt bolag och således undervärderat”, säger Mangold i sin analys, och konstaterar vidare: 

”Mangold bedömer att VIMAB Group har goda möjligheter att växa i hög takt tack vare organisk och förvärvsdriven tillväxt inom slutanvändningsindustrierna såsom kärnkraft och kemikalier.”

 

ANNONS
ANNONS

Förvärvar specialistbolag 

VIMAB Group har expanderat via förvärv av specialistbolag som komplementerar VIMAB Groups befintliga verksamhet. Strategin är att fortsätta växa med hjälp av förvärv. De förvaltar och utvecklar bolag inom energiservice, industri och miljöteknik.

VIMAB grundades 1986 som ventilservicebolag, men fick sin nuvarande form som VIMAB Group under 2017 efter en sammanslagning mellan VIMAB och TQ – Technologies International.  

Koncernen består av moderbolaget VIMAB holding och nio helägda dotterbolag varav åtta är operationella.

Vimab video Videos av Vimab (Foto: Vimab)

Växande efterfrågan på hållbara processer 

Mangold anser att VIMAB Group genom sina investeringar på innovativa reparation- och rengöringsprocesser är väl rustade för att möta den växande efterfrågan på hållbara processer.  

ANNONS

VIMABs verksamhet innefattar produkter och tjänster till kärnkraftsindustrin. Det har skett en övergång till en mer kärnkraftsvänlig politik i Sverige och i delar av Europa.

Den potentiella utbyggnaden av nya kärnkraftverk leda till en kraftig marknadstillväxt. Bolag med anknytning till kärnkraftsindustrin blir således omfattande. Mangold bedömer att VIMAB Group är väl positionerade för att kapitalisera på utbyggnaden av kärnkraftsindustrin  

Kort om bolaget:
Att erbjuda leverantörsoberoende service och underhåll av ventiler inom processindustrin har varit kärnan i vår verksamhet från start. VIMABs verksamhet bedrivs på fem ställen i Sverige med huvudkontoret i Motala och filialer i Perstorp, Söderhamn, Stenungsund, Stockholm samt ett dotterbolag i Norge. Dessa strategiskt placerade verkstäder, kombinerade med våra mobila servicebussar, gör att vi kan erbjuda komplett service i hela Sverige.

Handla hos Avanza

Handla hos Nordnet

Läs mer hos Vimab

Viktig information: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr på ohman.se/fondlista innan du köper andelar i en fond.

 

Läs mer: Hjärnskyddet som ska bli lika vanligt som hjärtstartare 

ANNONS
ANNONS
ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS / SPONSRAD
ANNONS / SPONSRAD

Detta är en artikel publicerad på uppdrag av en sponsor. Innehållet i dessa artiklar reflekterar inte Dagens PS eller redaktionens åsikter.

ANNONS
ANNONS