Dagens PS berättade i dag om Gefle Dagblads granskning av Gävlemoskén och att en av moskéns toppmän finns namngiven på Säpos lista över misstänkta terrorfinansiärer.

ANNONS

Nu visar det sig att den misstänkte mannen, som upptaxerats av Skatteverket på grund av uppgifterna från Säpo, men själv säger sig inte ha en aning om varför han figurerar på Säpolistan, framträtt på bild både med Sveriges statsminister Stefan Löfven – vilket den av Säpo utpekade terrorfinansiären stolt basunerade ut på Twitter den 12 oktober 2015 – och med Mona Sahlin, som tidigare ledde regeringens arbete mot våldsbejakande extremism innan hon fick sparken efter att hon bland annat förfalskat ett inkomstintyg till sin livvakt.

Bilden på Stefan Löfven och moskéföreträdaren, som alltså anklagas för att finansiera terrorism, togs i samband med ett integrationsevenemang i regi av den rödgröna regeringen där Sveriges invandringspolitik uppmärksammades.

Den andra bilden, på moskémannen och Mona Sahlin, har den misstänkte terrorfinansiären tidigare haft utlagd på sin Facebooksida men i dag plockat bort, kan Dagens PS konstatera.

Gefle Dagblad har som sagt granskat Gävlemoskén, det vill säga Gävle Islamiska Center, i en rad artiklar och den nu aktuella och misstänkte terrorfinansiären har tidigare hyllat terrornätverket Islamiska statens flagga, bland annat tillsammans med en bild på flaggan ihop med automatvapen.

”Det är en flagga som jag skulle kunna gå runt med på stan. Bara för att rasister går runt med Sveriges flagga betyder inte det att det är rasisternas flagga”, har mannen uttalat.

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Misstänkt terrorfinansiär i Gävlemoskén [Dagens PS] >