Dagens PS kan avslöja att det var i ”Malou efter tio” i TV4 i dag, tisdag, som bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson deklarerade att det inte är säkert att regeringen köper förslagen som den egna utredaren Ilmar Reepalu presenterat.

Ilmar Reepalu föreslår bland annat ett vinsttak på sju procent för välfärdsföretagen i utredningen, som är på 860 sidor och har fått svidande kritik från näringslivsföreträdare och allianspartierna.

Både Liberalernas ledare Jan Björklund och Centerledaren Annie Lööf har uppmanat regeringen att förpassa förslagen till sopkorgen.

Peter Eriksson tillstår i ”Malou efter tio” att Miljöpartiets åsikt om välfärdsutredningen ”inte synts så mycket”. Han förklarar att småföretagarnas frågor är viktiga och han är osäker på om regeringen alltså antar de förslag som Ilmar Reepalu offentliggjort.

”Vilket förslag man ska komma med, jag är inte säker på att det är just det förslaget som Ilmar Reepalu kom fram till som vi ska gå fram med i en regering.”

”Det finns nog en del andra…jag tror det diskuteras ganska brett i regeringen om vad vi ska göra egentligen”, säger Peter Eriksson.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: ”Han gör absurd tolkning” [Dagens PS] >

LÄS ÄVEN: ”Ledare: Förbjuda vinster är populism” [Dagens PS] >