Dagens PS

Krönika: En röst på SD är en röst på sossarna

Malin Dohlwitz-Strindlund uppmanar dig att rösta på alliansen och inte kasta bort din röst på SD
Malin Dohlwitz-Strindlund uppmanar dig att rösta på alliansen och inte kasta bort din röst på SD
Malin Dohlwitz-Strindlund
Malin Dohlwitz-Strindlund
Uppdaterad: 06 juni 2017Publicerad: 06 juni 2017

Det är högkonjunktur i Sverige. Trots det ökar den totala arbetslösheten. Trots det höjer Magdalena Andersson (S) skatterna och belånar Sverige. Du och jag, vanliga svenskar, har i dag en marginalskatt på 49-75 procent. Det vill säga vi betalar 49-75 kronor per hundralapp i skatt om man räknar ihop alla skatter, även de dolda såsom moms, elskatt, alkoholskatt med mera.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Trots att Sverige har världens högsta skatter fungerar skola, vård och omsorg allt sämre. I utanförskapsområden tar kriminella över och polisen ger upp. Integrationen fungerar inte alls. Trösklarna till arbetsmarknaden är så höga att ingen med mindre än godkända gymnasiebetyg kommer in och knappt då.

I stället för att genomföra kraftfulla reformer slår sig S och MP för bröstet och tycker att de gör tillräckligt för att arbetslösheten hos inrikes födda är så låg.  Men vad händer när det blir lågkonjunktur och även inrikes födda blir arbetslösa? Vad händer när de kriminella tar över än mer? Vad händer när fler företagare flyttar utomlands för att de tröttnat på att betala skatt till ett svart slukhål som inte gör välfärden bättre, som gör att klyftorna ökar? Då kommer Sverigedemokraterna öka ännu mer och Sverige riskerar att blir som USA. Vill vi det?

SD har sedan valet 2014 helt dominerat politiken och det är inte till Sveriges fördel. SD har splittrat och varit nyckfulla från en dag till en annan. För några dagar sedan sa de att de kommer att blockera både Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra som statsministrar efter valet 2018. I helgen skulle de släppa fram Anna Kinberg Batra. Hur ska SD ha det? Vad spelteorier än säger går det inte att lita på SD. De vill inte ta ansvar. De vill inte leda Sverige. De vill söndra och härska från läktaren. Fler röster på SD ökar sannolikheten att vi får behålla Stefan Löfven som statsminister.

Frågan är hur oppositionen, media, borgliga ledarsidor och debattörer agerar? Jo de går på allt som SD gör. De skriver spaltmeter. De räknar och fixar och donar i sina spelteorier. Allt medan tre av fyra allianspartier krisar. SLUTA! Det här är precis vad Sverigedemokraterna vill. Ni spelar dem helt i händerna.

Vi som vill ha en ny regering och en ny statsminister vill inte höra ett ord till om vem som tar vem. Vi vill att Anna Kinberg Batra kliver ur askan och tillsammans med Annie Lööf tar ledarskapet över alliansen. Acceptera att M kommer att bli mindre och C större. Kör tillsammans. Alliansen är det enda alternativet till Stefan Löfven, sossarnas skadliga skattehöjarpolitik och blockerande av integrationen. Glöm SD.

Anna Kinberg Batras, Jan Björklunds, Ebba Busch Thors och Annie Lööfs enda chans att byta ut socialistregeringen efter valet 2018 är att fokusera all kraft på alliansen, på en gemensam politik för att byta regering 2018. Deras motståndare är både S och SD så sluta upp med all form av spelteori och fokusera allt på att ha en gemensam allianspolitik och på förnyelse av alliansen. Den behöver inte se ut som förr men ni behöver vara ense om de stora frågorna. AKB (Anna Kinberg Batra), Jan Björklund och EBT (Ebba Busch Thor) behöver sluta krisa och fokusera på politik. Annie Lööf står sedan länge i startblocket och väntar.

Observera att det är textförfattarens och INTE redaktionens åsikt som ventileras i krönikan!


LÄS FLER TEXTER AV KRÖNIKÖREN:

ANNONS

Krönika: Sluta håna oss, Magdalena  >

Krönika: Sluta vara så otroligt mesiga  >

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS