I över 20 år har jag och min man gjort ett ordentligt bokslut för året som gått. Det finns en enorm kraft i att ta reda på hur året har varit inom olika områden och lära oss av både motgångar och framgångar. Vi tenderar annars att endast se det som hänt den senaste tiden. Har vi en positiv livssyn kommer vi bara ihåg det positiva vilket innebär att vi inte lär oss av misstagen. Har vi en negativ livssyn kommer vi bara ihåg det negativa och ser inte det positiva som har hänt.

ANNONS

Jag och min man går igenom våra företag, vår hälsa, vår kärleksrelation, mål och samvaro med våra barn – både på kort och på lång sikt. Vi går igenom månad för månad i kalendern och skriver ner höjdpunkter, utmaningar samt framgångar. Därefter reflekterar vi och besvarar följande frågor:

1. Vilka mål hade jag för året som gått?
2. Vilka mål har jag uppfyllt?
3. Vilka mål har jag inte uppfyllt och har dessa mål varit tillräckligt tydliga och relevanta? Eller har jag varit tidsoptimist så att jag når målen senare?
4. Vilka utmaningar har jag haft under året? Hade jag kunnat undvika eller lindra dessa utmaningar? Lärdomar?
5. Vilka framgångar har jag haft under året? Lärdomar?
6. Vad lämnar jag kvar i 2016?
7. Vad hade jag gjort annorlunda om jag visste det jag vet idag?
8. Vad tar jag med mig in i nästa år?

Svaren på dessa frågor ligger som grund för att sätta mål och skapa kommande år. Målformulering för 2017 kommer i nästa krönika!

ANNONS
ANNONS

Lycka till och ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!