Falkengrens chockbesked: "Ett oväntat beslut"

Uppdaterad: 16 jan. 2017Publicerad: 16 jan. 2017
Annika Falkengren lämnar posten som vd för SEB. (Foto: TT)

Annika Falkengren, vd för SEB sedan 2005, har meddelat att hon kliver ned från posten, rapporterar Svenska Dagbladet. Rekryteringsarbetet av hennes ersättare påbörjas direkt, framgår det i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

Den mångåriga chefen, som arbetat sammanlagt 30 år på SEB, hyllas av ordförande Marcus Wallenberg.

”Hon navigerade på ett framgångsrikt sätt SEB genom den globala finanskrisen och satte en tydlig framtidsstrategi, som hon och hela SEB-teamet kompromisslöst har levererat på”, säger han i en kommentar.

Claes Aronsson, ekonomireporter på Sveriges Radios Ekot, kallar det för “ett oväntat besked” medan SEB:s egen kommunikationsdirektör Viveka Hirdman-Ryrberg medger att beslutet kom plötsligt. Hon berättar för SvD Näringsliv att SEB-chefen lämnat beskedet under ett extrainsatt styrelsemöte under söndagen.

Annika Falkengren lämnar posten som senast i juli 2017 och går härnäst till schweiziska kapitalförvaltningsfirman Lombard Odier, där hon också blir storägare.

“Annika Falkengren lämnar SEB, trist att hon även ser ut att lämna svenskt näringsliv. Hade hoppats på en fortsättning inom Wallenbergsfären. Det är tråkigt att det ser ut som att vi tappar en av våra starkaste ledare till utlandet”, säger Nordnets sparekonom Joakim Bornold, till Expressen Dina Pengar.

MISSA INTE: SEB:s chef i London fruktar det värsta  >

LÄS ÄVEN: Hårdför regim har konto hos SEB  >

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS