Dagens PS

Trots pressad ekonomi – reorna väntas slå nya rekord

reorna
Black Friday-rean väntas slå nya rekordsiffror – åtminstone i USA. (Foto: TT)
Simon Kronö
Simon Kronö
Uppdaterad: 20 nov. 2023Publicerad: 20 nov. 2023

Trots sämre ekonomi kommer amerikanerna handla för rekordmycket under Black Friday och Cyber Monday-reorna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

567 dollar, eller knappt 6 000 kronor. Så mycket kommer konsumenterna i USA att spendera i genomsnitt under de kommande reorna – trots den senaste tidens högre priser och räntor.

Runt 182 miljoner människor i USA planerar att handla från Thanksgiving den 23 november till Cyber Monday den 27 november. Försäljningen förväntas öka med 13 procent från förra året – och vara den högsta sedan 2017, rapporterar Bloomberg.

Trots rekordsiffrorna förväntas en avmattning i tillväxten för USA:s försäljning under höstens semesterveckor.

Har redan köpt julklapparna

Trots att budgeten alltså ser avsevärt mycket tajtare ut än tidigare år, är det kanske just därför som reorna i USA fortsätter att vara populära – genom att placera sin shopping under stora reor kan man ju spara mer pengar.

Fyra av tio i USA tänker avsluta årets shopping under de kommande veckorna – och 41 procent av de tillfrågade i Deloittes undersökning har redan handlat sina julklappar under kampanjerbjudanden som pågått i oktober.

Samtidigt vittnar flera återförsäljare i USA om minskad försäljning under tredje kvartalet, bland annat på grund av att konsumenterna gått från att spendera pengar på varor till att betala mer för upplevelser.

Läs mer: Ny lagstiftning kan ha höjt priserna inför Black Friday

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS