Mannen ville inte skylta med var han bodde då han skämdes över sin bostadsadress. Han la i stället ut bilder på sitt tidigare boende, en villa han ägde med sin fru. Nu vräks mannen från hyreslägenheten.

Bilder från villan och kommentarer om bra boende från Facebookvänner blev mannens fall, nu måste han flytta från lägenheten. Det skriver Hem & Hyra.

Mannen menar att han flyttade till lägenheten med sin dotter och sitt barnbarn efter att han separerat från sin fru. Däremot ändrade han inte sin folkbokföringsadress och fortsatte lägga ut bilder på villan i sociala medier. Mannen ville inte skylta med att han flyttat till ett miljonprogram på Hässleholmen i Borås.

Hade ändrat adress om han visste att det var så viktigt

Mannen hävdar att han inte tänkte på att ändra sin adress eftersom han främst får post via mejlen. Enligt honom själv hade han naturligtvis gjort det tidigare om han vetat att folkbokföringsadressen varit så viktig.

Mannen förklarar att han använde bilder på villan i sociala medier för att han inte ville skylta med att han bor på Hässleholmen i Borås. Han hävdar även att han bott i lägenheten sedan sin skilsmässa 2014.

ANNONS
ANNONS

Hyresvärden anser att det handlar om olovlig uthyrning

Hyresvärden vill ha honom vräkt omgående då de anser att mannen hyrt ut tvårummaren olovligen till sin dotter och hennes familj. Hyresvärden anser även att han inte är i behov av lägenheten då han visat att han ordnat ett annat boende.

Hyresnämnden går på hyresvärdens uppgifter och anser att mannen inte kunnat förklara varför han agerat som han gjort.

Mannen får fram till årsskiftet på sig att flytta då hyresnämnden anser att det behövs en längre uppsägningstid eftersom mannens dotter och minderåriga barnbarn bor i lägenheten.

Läs mer: Hyresvärdens hetsjakt efter svartkontrakt – anklagas för trakasserier [Dagens PS]