Ännu har inga bud inkommit i auktionen på Tradera som slutar 2 december kl 13.

ANNONS

Men räkna med att bilen kommer att säljas. Och alla intäkter går oavkortat till Läkare utan gränser, rapporterar SvD och Dagens Industri.

”Jag behövde ingen lång betänketid. Det var ett lätt beslut. Jag har jobbat med biståndsfrågor i hela mitt liv”, säger Hans Alldén till SvD.

Han har själv jobbat i Sierra Leone och har på nära håll följt befolkningens tuffa kamp för överlevnad.

”Landet har inte bara ebola att kämpa mot, utan även problem med trafficking, barnsoldater, malaria och flera andra sjukdomar som har med undernäring och havandeskap att göra”, säger svensken till DI.

I sitt arbete med EU tillbringade Hans Alldén en längre period i Sierra Leone. Han har fortfarande vänner kvar och har på nära håll sett hur landet är märkt av den pågående ebolaepidemin.

”Jag är övertygad om att man rent vetenskapligt kommer att komma på hur man ska hantera det här viruset men jag är orolig för effekterna på landet på lång sikt”, säger han till TT

Vad hoppas du auktionen ska inbringa?

ANNONS
ANNONS

”Jag vågar inte uttala mig om det men hoppas så klart att det ska bli så mycket som mjöligt. Det är viktigt att någon köper den och tycker det är kul att kunna bidra till det här projektet.”

Klicka här för att komma till auktionen.