DagensPS.se har följt utvecklingen i det svenska hajpade bolaget Fingerprint Cards, och dess skandalomsusade tidigare vd Johan Carlström, noga under åren. Tidigare i höstas talade Carlström ut om varför han lämnade bolaget till följd av insidermisstankar ,vilket vi skrev om, och senare om hans miljoner-fallskärm.

ANNONS

Nu är den omskrivne affärsmannen tillbaka i rampljuset. Dagens Industri avslöjar i fredagens tidning att en stor post i Carlströms innehav B-aktier plötsligt minskat markant. Exakt var aktierna tagit vägen är oklart men enligt DI handlar det antingen om en försäljning, en utlåning till blankning eller en flytt.

Di:s Richard Bråse gör bedömningen att det sistnämnda är ”ytterst osannolikt” och tror i stället att Carlström sålt de mellan 1,2 och 4,3 miljoner aktier, värda mellan 100 och 350 miljoner kronor, som i månadsskiftet november-december saknades på värdepappersinstitutet Clearstream där den tidigare Fingerprint-bossen har förvaltarregistrerat innehaven.

Men när tidningen kontaktar Carlström om den eventuella försäljningen vill han inte kommentera ”saker som rör hans privatekonomi”. Att den omskrivne storägaren har aktierna registrerade hos ett värdepappersinstitut ses också som en ”ljusskygg” hantering, skriver Di.

MISSA INTE: Hostade upp 37,5 miljoner för lyxkåken [Dagens PS] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Åtal mot Carlström dröjer [Dagens PS] >