Nästan var tredje svensk sparar minst 2.000 kronor i månaden inför semesterresan. Det visar en ny undersökning. Hela 15 procent uppger att de inte sparar något alls inför resan. När det kommer till fickpengar är 2.000–5.000 kronor den vanligaste summan att spara.

Var tionde svensk sparar så mycket som 5.000 kronor i månaden inför resan. Mer vanligt är dock att spara 1.000–2.000 kronor, vilket nästan var tredje svensk gör, enligt en undersökning av onlineresebyrån eBeach.se.

Majoriteten av svenskarna föredrar att betala resan genom att spara ihop pengarna som behövs. Men för var fjärde köper även resan på kredit medan 13 procent gör det på avbetalning.

ANNONS
ANNONS

”Ekonomin är en stor del inför en kommande solsemester och blir därför viktig att planera. Generellt sett är priserna nämligen lägre när man bokar i god tid. Om det är minst 45 dagar kvar till avresa kan våra kunder boka sin resa från bara 400 kronor per person. Och därefter dela upp resterande kostnad fram till två veckor innan avresa helt räntefritt. På så sätt går det att säkra drömresan utan att vänta tills den är ihop sparad, något som är ett populärt betalningsalternativ bland våra kunder”, säger Rebecca Pettersson, marknadsansvarig på eBeach.se, i pressmeddelandet.

Var tionde svensk sparar totalt ihop 10.000–20.000 kronor i fickpengar inför resan. Drygt var femte sparar mindre, 2.000–5.000 kronor. Omkring 15 procent sparar inga fickpengar alls inför äventyret.