DagensPS.se har tidigare skrivit om turerna i skandalomsusade Falcon Funds i vilka en miljard av svenska pensionssparares pengar fortfarande är borta. Fallet beskrivs som en avancerad kupp där transaktioner gjorts kors och tvärs över hela världen, via skatteparadis, för att röja alla spår och försvåra utredarnas arbete.

Expressen Dina Pengar har träffat kammaråklagare Arne Fors som leder jakten på svenskarna bakom den Maltabaserade PPM-fonden. Ekobrottsmyndigheten, EBM, är just nu på plats för på medelhavsön som också kommit att blivit ett paradis för företag på grund av förmånliga skatter.

Förra veckan träffade Arne Fors den maltesiska ekobrottsmyndigheten som man hoppas kunna direktsamarbeta med. Han berättar att man fått delar av sina teorier bekräftade.

Någon EBM försöker spåra är en svensk affärsman som pekats ut som en central person i härvan kring de försvunna pengarna. Enligt Dina Pengar har inget förhör med någon misstänkt ännu hållits sedan härvan uppdagades och nu är en av nyckelpersonerna spårlöst försvunnen, berättar han.

”De visste inte vart han tagit vägen. Det känns inte som att han just nu kan göra affärer på Malta.”

MISSA INTE: ”Dramatisk vändning” om förvunnen svensk miljard [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Miljardbelopp kan vara borta i pensionsbluff [DagensPS.se] >