Ingen rolig premiär för det omskrivna bolaget.

ESEN eSports började i dag den 26 oktober att handlas på Aktietorget. Bolaget är en etablerad producent av sändningar från esport-sammanhang. Bolaget producerar såväl livesändningar från turneringar som inspelade program med inriktning mot gamers. Verksamheten kan liknas vid en tv-sportkanal som bevakar, kommenterar samt gör reportage och programserier kring stora esport-händelser som sänds över internet.

Bolaget har tre huvudsakliga affärsområden: online, event och produktion. Till online räknas alla sändningar och allt innehåll som visas på internet och då främst via bolagets egna kanaler på Twitch, Facebook och Twitter. Event är tävlingar, turneringar och mässor som ESEN sänder från och produktion är allt innehåll som skapas åt andra i bolagets studio.

ANNONS
ANNONS

ESEN eSports har under maj och juli 2017 genomfört en nyemission om 6,3 miljoner kronor, som kommer att användas för att expandera den befintliga verksamheten. Teckningskursen var 16 kronor per aktie.

Aktien började handlas på 16 kronor och har hittills i dag handlats till 12 kronor som lägst betalt och 19 kronor som högst betalt. Senast betalt klockan 10.00 var 12 kronor, vilket är 25 procent lägre än teckningskursen på 16 kronor. Aktier för 0,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 3,18 miljoner aktier utestående och börsvärdet är drygt 38 miljoner kronor räknat på senast betalt.