Kan vara ”en bra chansning” för riskvilliga.

Det skriver Privata Affärers börsproffs Marcus Hernhag i en analys om avknoppade Betsson-bolaget Angler Gaming vars aktie är noterad på Aktietorget och som haft ett kurslyft på 237 procent på tre år.

I år är aktien, enligt Privata Affärers skribent, upp med 86 procent; aktien steg 23 procent på den senast släppta halvårsrapporten, framgår det.

”En positiv nyhet i delårsrapporten är att Angler Gaming nu utvecklats så väl att man skaffar sig en utdelningspolicy. 50-100 procent av årets nettovinst ska delas ut, såvida inte kapitalet behövs till förvärv. Angler har heller inga banklån utan till synes bra finanser”, skriver Hernhag och uppger att intäkterna under årets andra kvartal gick upp med 64 procent, samtidigt som vinsten per aktie dubblades – från från 0,0051 euro till 0,0109 euro.

ANNONS
ANNONS

”Den genomsnittliga dagliga intäkten i juli var dessutom i 23 procent högre än under årets andra kvartal”, framgår det.

Tidningen påpekar, liksom tidigare, att gamblingbolag omgärdas av mycket osäkerhet men för den som vågar chansa kan alltså detta bolags aktie ge klirr – med reservation för att risken alltså bedöms som hög.

”Gillar du att investera utifrån trender och momentum är Angler en bra chansning. För övriga placerare är den här typen av kryddor i portföljen troligen lite för äventyrlig”, skriver Marcus Hernhag på Privata Affärer.