Dags att skugga proffsen nu?

Börsveckan utfärdar fyra köpråd i i den senaste utgåvan.

Köprekommendationerna lämnas för Swedbank, AQ Group, Victoria Park och Christian Berner. Tidningen väljer att avvakta med budet på Avega och rådet avvakta lämnas även för RNB och Getinge.

Börsveckan tar också in två nya aktier i sin portfölj, nämligen Volvo och Balco.

Tieto lade i veckan bud på Avega, som ingår i Börsveckans portfölj. Budet är på 40 kronor per aktie. Tidningen väljer att avvakta med att sälja innehavet just nu, även om de inte riktigt tror på något högre bud på bolaget.

Swedbanks resultat i tredje kvartalet var bättre än väntat. Aktien backade dock på oro kring fastigheter och bolån i bankens portfölj. Börsveckan bedömer att oron är något obefogad. Aktien har också en direktavkastning på 6 procent. Tidningen anser att aktien är attraktivt värderad och rekommendationen blir köp på nedgången.

ANNONS
ANNONS

Verkstadsbolaget AQ Group kom med en solid rapport för det tredje kvartalet. Den organiska tillväxten steg med 15 procent och rörelseresultatet ökade med 20 procent.
Börsveckan upprepar sitt köpråd för aktien och sätter riktkursen på ett års sikt till 280 kronor.

Fastighetsbolaget Victoria Park gynnas av den ökade oron kring bostadsrätter i samhället då bolaget kan erbjuda hyresrätter i B-lägen till lägre kostnader. Bolaget utvecklas starkt och aktien är fortsatt köpvärd, anser tidningen som upprepar sin köprekommendation.

Teknikhandelsbolaget Christian Berner laddar för förvärv. Den norska verksamheten tynger, men en vändning där ger fin potential. Börsveckan anser att värderingen är attraktiv och ger köpråd för aktien.

Klädbolaget RNB hade ett bra helår i det nyss avslutade brutna räkenskapsåret, men det fjärde kvartalet blev svagt med förlust. Tidningen bedömer att risken är hög och väljer att avvakta med aktien.

Medicinteknikbolaget Getinge har stärkt sin balansräkning med sin nyemission. Bolaget planerar också en avknoppning av Arjo. Kvar att åtgärda är dock bristen på tillväxt. Börsveckan ser ingen anledning just nu att byta sitt tidigare råd avvakta för aktien.