Börsveckan är tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet. Tidningen startar traditionsenligt en ny utdelningsportfölj i årets första utgåva.

ANNONS

Portföljen består som vanligt av en blandning av nya namn och gamla favoriter.

Årets utdelningsportfölj består av de tio bolagen Axfood, Diös, Byggpartner, Oriflame, Nobia, Acando, Swedbank, Nobina, Ework och Betsson. Portföljen bedöms ge en direktavkastning på 5,1 procent på tidningens utdelningsprognoser för räkenskapsåret 2017. Fjolårets utdelningsportfölj gav en totalavkastning på 13 procent, vilket var något lägre än avkastningsindex som gav 14 procent.

Börsveckan gör även förändringar i sin vanliga aktieportfölj. Tidningen anser att osäkerheten har ökat något i Volvo efter kinesernas intåg och väljer att sälja hela innehavet. Innehavet i SKF skalas också ned. Börsveckan använder det frigjorda kapitalet för att öka exponeringen mot spelsektorn, genom att öka sitt befintliga innehav i innehav i Nordic Leisure samt köpa in Cherry till portföljen.

Kosmetikabolaget Oriflame kan nu flytta fram positionerna med en ny strategi och breddat produktutbud, vilket är några av faktorerna bakom vändningen. Hög tillväxt och utdelning lockar i aktien, bedömer Börsveckan som ger köpråd och tar in aktien i utdelningsportföljen.

Mekonomen möter motvind på fordonsmarknaden med en tillväxt på bara ett par procent samtidigt som lönsamheten sviktar. Börsveckan väljer att avvakta med aktien trots en hög direktavkastning.

ANNONS
ANNONS

Byggentreprenadbolaget Byggpartner har en annorlunda profil jämfört med många andra bostadsutvecklare. Tidningen bedömer att aktien efter kursfallet nu är undervärderat och ger köpråd för bolaget. Aktien tar också plats i utdelningsportföljen.

Byggbolaget NCC:s aktie har fallit kraftigt i spåren av bostadsprisfallet de senaste månaderna. NCC har mycket kvar att bevisa efter nedskrivningar, vinstvarningar och vd-byte. Börsveckan ser inget köpläge i aktien och ger rådet avvakta.

Teknikkonsulten Eurocon på Aktietorget upplever god tider, men på en överhettad marknad har bolaget rekryteringsproblem. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Tätskiktsbolaget Nordic Waterproofing är inget tillväxtcase, men har goda kassaflöden och en behärskad skuldsättning, vilket ger utrymme för både förvärv och god utdelning till aktieägarna. Börsveckan ger köpråd för aktien.

Tidningen har svårt att motivera ett köpråd för Duni på dagens kursnivåer och rådet blir därför att avvakta.

ANNONS
ANNONS

IT-återförsäljaren Dustin är nu fullvärderad. Börsveckan sänker därför sitt råd till avvakta och tar hem en vinst på knappt 20 procent sedan köprådet i november.

Fastighetsservicebolaget Coor lockar med en ickecyklisk profil och en fin direktavkastning, vilket gör att Börsveckan ger rådet köp trots en hög värdering.

Tidningen tvekar mellan köp och avvakta för läkemedelsbolaget AstraZeneca, men den höga värderingen gör att rådet blir att avvakta med aktien.