”Jag har goda förhoppningar”, säger Anders W Jonsson på frågan om C-förslaget går igenom i budgetmanglingen med regeringen.

Reformen med sänkta skatter kronor på arbete och pensioner, som Centern nu driver och som enligt Dagens Industri beräknas kosta mellan 8 och 10 miljarder kronor, är i linje med den överenskommelse som partiet tidigare träffat med regeringen för att agera stödparti.

”Vi har en överenskommelse i januariavtalet att skatten ska sänkas på jobb och företagande”, deklarerar Anders W Jonsson, vikarierande partiledare för Centern, i Di, som berättar att Centerpartiet vill sänka skatten på jobb och pensioner med minst 2 000 kronor om året för alla som har en inkomst på över 20 000 kronor i månaden.

Förslaget har hög prioritet i budgetförhandlingarna i höst och på frågan från Di om partiet får igenom förslaget, svarar Anders W Jonsson att han ”har goda förhoppningar” att så blir fallet.

ANNONS
ANNONS

Enligt tidningen vill finansminister Magdalena Andersson (S) inte kommentera C-utspelet.

”Vad vi gör med det förslaget hanterar vi i slutet rum”, säger Andersson bara.

Hon har tidigare motsatt sig skattesänkningar.

Enligt Centern är det extra viktigt att sänka skatten nu när staten pumpat in stora summor, 255 miljarder kronor i direkta stöd, enligt Di, som en följd av coronakrisen.