”Alla bra saker har ett slut”, skriver investmentjätten i en analys.

Bloomberg News rapporterar om Goldman Sachs farhågor, som i sin tur refereras av Di.se, och det är ingen ljus bild som stundar investerare, om man får tro på vad som sägs i analysen.

Enligt den är värderingarna på aktie- obligations- och kreditmarknaden nu på de högsta nivåerna sedan 1900, alltså förra sekelskiftet, och Goldman Sachs höjer alltså ett varningens finger för att avkastningen nu kan minska på samtliga tillgångar, det kan bli ”en rejäl stjärnsmäll”, som Di uttrycker det med hänvisning till Bloomberg News.

ANNONS
ANNONS

Christian Mueller-Glissman, internationell strateg på Goldman Sachs, menar att det är ovanligt att aktiemarknaden, obligationsmarknaden och kreditmarknaden är ungefär lika högt värderade samtidigt och skriver i analysen: ”Alla bra saker har ett slut”.

Vidare skriver Goldman Sachs strateger att höga ”värderingar ökar risken för nedgångar helt enkelt eftersom bufferten för att hantera chocker är mindre”.

Samtidigt konstaterar investmentjätten att det så kallade skräckindexet, CBOE Volatility Index, mer känt som Vix, fortsatt kan ligga på rekordlåga nivåer – indexet ska skydda investerare mot kursnedgång och i dag ligger det på 10,62 men historiskt har Vix-indexet legat på 20 i snitt, framgår det.