Spår att dollarn får ytterligare ett svagt år under 2018, rapporterar CNBC.

ANNONS

Bakgrunden är att de räntehöjningar som väntas under året och vanligen hjälper valutor med att stärkas kommer att utebli på grund av en synkroniserad global tillväxt.

Det innebär att en högre tillväxt även väntas på andra håll om i världen, vilket lär få centralbanker att agera med att höja räntorna som ett sätt att undvika överhettade ekonomier.

För dollarn innebär detta att man tappar det försprång som man haft under tidigare år när amerikanska ekonomin gick starkare än de flesta andra länder. Tidiga räntehöjningar bidrog till en förstärkning av dollarn men under 2017 vände utvecklingen i motsatt riktning. Mot en valutakorg bestående av andra stora valutor tappade dollarn tio procent förra året.

”Det finns tvivel kring Trump och det finns en ökande känsla av oro över ekonomins fortsatta motståndskraft. Dessa två repeterande faktorer fortsätter att hålla tillbaka en dollaråterhämtning och betyder att vi kvarstår i ett försiktigt vänta och se läge kring USA”, sade Bill Blain som är strategichef på Mint Partners.

ANNONS
ANNONS