Det är Marcus Hernhag på Privata Affärer som konstaterar att förr eller senare faller börsen, även om det just nu inte syns några tecken på det utan att det mesta pekar uppåt.

ANNONS

”Att rent rationellt och med timing förutsäga framtiden kan i praktiken ingen utan en hel del tur. Därför tycker jag inte att vi ska bry oss särskilt mycket om något kommande ras än. Mycket på börsen är känns dyrt så även om det säkert kommer ett börsras det ena eller andra året ska vi behålla våra strategier”, resonerar Hernhag i krönikan och råder läsarna att försöka utkristallisera hur trender och trendtoppar och bottnar tar sig uttryck på börsen.

”Det är sällan det bara smäller till som hösten 1998 med -39 procent på tre månader”, konstaterar han.

Han slår också fast att börsuppgångar går i vågor, och han tror att det kommer fler rekyler uppåt innan nästa lågkonjunktur, då det kan vara läge, menar han, att fundera om uppgången inte är över för stunden.

”Just nu är det däremot tills motsatsen bevisats bäst att strunta i att raset kommer någon gång. Det går ändå inte att gissa ens vilket år”, skriver Marcus Hernhag på Privata Affärers sajt.

MISSA INTE: Tsunami hotar börsen: ”Investerarna livrädda” [DagensPS.se] >

ANNONS
ANNONS

LÄS ÄVEN: Spana in experternas värsta börsminor [DagensPS.se] >