Är inne ”i en avslutande bubbelfas”, säger analytikerproffset.

annons
annons

Sedan bottennivån i november 2008 är tekniktunga Nasdaq 100 upp med hela 525 procent. Bara sedan botten i februari i fjol är uppgången 60 procent, konstaterar Privata Affrer där Johnny Torssell, teknisk analytiker på Carnegie Private Banking, tror att festen för teknikaktier nu närmar sig slutet.

”Jag tror att Nasdaq är i en avslutande bubbelfas. Det brukar se ut på ungefär samma sätt: En accelererande, överdriven uppgång följs av en nedgång som raderar ut hela excessrörelsen”, säger han i artikeln.

Han menar att kriterierna redan är uppfyllda för en bubbla – men rekommenderar aktiespekulanter att passa på att surfa på den positiva vågen så länge den håller i sig.

ANNONS
ANNONS

”Njut av uppgången så länge den varar. Vänta med att sälja, eller att gå ’kort’ tills den uppåtgående trenden punkteras eller vi får någon annan typ av vändningssignal.  Så länge vi inte har några prisformationer som visar att Nasdaq-börsen har toppat så ska vi navigera efter en fortsatt uppgång”, säger Johnny Torssell till Privata Affärer.