Åtta av lyxlägenheterna mittemot Stockholms centralstation, i nybyggda fastigheten Stockholm Continental, är fortfarande osålda.

ANNONS

Det här berättar Affärsvärlden på nätet och med tanke på priset kanske det inte är så konstigt. Den billigaste lägenheten som är till salu kostar nämligen 19,9 miljoner kronor, vilket är närmare 176.000 kronor per kvadratmeter.

Och det är utgångspriset på lägenheten, som är en fyrarummare.

Den dyraste våningen i Continental apartment – som bostadsdelen heter – är en femrummare för snudd på 40 miljoner kronor, drygt 256.000 kronor per kvadratmeter, konstaterar AFV som vintern 2015 berättade att klockmiljardären Filip Tysander köpt en av lägenheterna i byggnaden – för övrigt Sveriges hittills dyraste lägenhet – för 104,5 miljoner kronor.

Sammanlagt finns 19 lägenheter i bostadsdelen – varav åtta fortfarande alltså stor tomma.

Bostadsrättsinnehavarna erbjuds komfort med citybanans nya pendeltågsstation längst ner. I fastighetens mitt ligger ett hotell medan bostäderna är belägna högst upp med utsikt över stan.

”Då detta är lägenheter som hittills aldrig skådats i Sverige, så är det samma sak med priserna. Det har så klart gjort att försäljningstakten inte är lika snabb som vanligt”, säger ansvarig fastighetsmäklare Niklas Berntzon på ESNY till Affärsvärlden.

ANNONS
ANNONS

MISSA INTE: Svenssonkilles imperium toppar blytung lista [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Stockholms dyraste våning kostar 105 miljoner [DagensPS.se] >