Dagens PS

Löftet: 2,7 miljoner svenskar slipper ISK-skatt

miljoner ISK
"Det är en historisk reform", säger Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson, Mats Persson (L), nu utsedd till utbildningsminister, om slopade skatten för omkring 2,7 miljoner svenska ISK-sparare. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 19 okt. 2022Publicerad: 19 okt. 2022

Sparare ser ut att få slopad ISK-skatt – och om löftet som kallas historiskt infrias berör det 2,7 miljoner svenskar. Dagens PS har tidigare rapporterat om planerna.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Sveriges Radio rapporterar nu om den glada nyheten för många som sparar på investeringssparkonton, ISK, och att den berör omkring 2,7 miljoner svenskar.

“Det är en historisk reform”, säger Liberalernas ekonomiskpolitiska talesperson, Mats Persson (L), nu utsedd till utbildningsminister, till Ekot.

Den borttagna skatten på ISK ska, om regeringens förslag klubbas, bli verklighet under den nya regeringens mandatperiod.

Men mer precis än så är inte Mats Persson.

Däremot framgår det att de första 300 000 kronorna som sparas på investeringssparkonton ska vara helt skattefria, vilket Dagens PS tidigare rapporterat om.

Nu framgår det att förslaget påverkar miljoner svenska ISK-sparare.

Dagens PS berättade nyligen att högerpartierna kommit överens i det så kallade Tidöavtalet att skatten på investeringssparkonton ska sänkas.

Det ska ske genom att sparande under en viss nivå blir skattefritt.

ANNONS

Sedan tidigare är det dock klart att en kraftig skatt väntar på ISK-sparande under nästa år.

Den nuvarande oppositionen med Socialdemokraterna i spetsen har tidigare klargjort att investeringssparkonto är en förmånlig sparform som man inte vill ändra på.

Läs även: Då blir ISK-sparandet som “en tom plastpåse”

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS