Dagens PS

Köpte tennisracket – blev blåst på 5,4 miljoner

tennisracket strängar
Den medelålders mannen köpte en tennisracket av den 40-årige bedragaren och det slutade med att han blev lurad på 5,4 miljoner kronor. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 18 mars 2021Publicerad: 17 mars 2021

Tennisracketen blev början på vänskapsrelationen mellan den nu dömda storskojaren och brottsoffret, som blev skinnad på 5,4 miljoner kronor på vänskapen.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bedragaren, en 40-åring från Göteborg, har precis dömts till tre och ett halvt års fängelse för att ha lurat sin tennisspelande kompis, berättar Göteborgs-Posten (obs, betalvägg, inloggning krävs).

De tu möttes på en tennisklubb i Småland där brottsoffret, en medelålders man, blev bekant med bedragen genom att köpa ett tennisracket av honom för 500 kronor.

“Han hörde av sig igen och erbjöd mig ett parti elektronik. Det var bland annat datorer och tv-apparater som skulle kunna säljas vidare med god förtjänst”, har den lurade mannen berättat i förhör, enligt GP.

Tjänat pengar på börsen

Brottsoffret har gjort en del lyckade aktieaffärer och hade därför gott om pengar att spendera på statusprylar, så affärerna med den 40-årige bedragen fortsatte.

Fina klockor, stereoanläggningar och högtalare var till salu med löften om att grejerna inte var kopplade till stölder, hälerier eller något annat brottsligt.

Den godtrogne medelålders mannen visste inte att hans “kompis” var dömd för 18 bedrägerier och 17 fall av bedrägligt beteende, så innan bubblan sprack hade han fört över 6,5 miljoner kronor till lurendrejaren.

Blev lurad på 5,4 miljoner

ANNONS

Dock sattes drygt en miljon kronor tillbaka på hans konto, så totalt blev han blåst på 5,4 miljoner kronor i härvan, som alltså började oskyldigt med att han köpte en tennisracket.

Bedragaren har erkänt brott men förklarat att hans uppsåt aldrig var att lura någon. Pengarna han tillskansade sig gick till spel – han är spelmissbrukare.

“Jag kände mig mer och mer desperat.”

Mannen har nu dömts till tre år och sex månaders fängelse, men domen är överklagat till hovrätten, uppger GP.

Läs även: Svindlad företagare vill varna andra »

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS