Många unga gör felet att spara för mycket pengar på sina bankkonton, tre finansiella rådgivare ger tips om hur du kan spara pengar på annat sätt.

ANNONS

När du sparar pengar på ett bankkonto förlorar de så småningom värde på grund av inflationen. Att lära sig mer om grundläggande investering, spara till pensionen och sätta upp finansiella mål kan hjälpa, det skriver Business Insider.

Enligt en studie från den onlinebaserade finansiella rådgivaren och förmögenhetsförvaltaren Personal Capital har en genomsnittlig person i 20-årsåldern 28 procent av sitt kapital i kontanter.

Business Insider skriver att många experter har olika uppfattning om hur stor andel av en portfölj som ska vara kontanter och att den vanliga åsikten är 10 till 20 procent, tidningen listar tre anledningar till varför det enligt finansiella rådgivare är slöseri med pengar att ha sin förmögenhet på ett sparkonto.

Dina pengar förlorar i värde

Lauren Anastasio, chef för financiell rådgivning och financiell planerare vid Stash, säger att även när inflationen är låg sjunker pengarnas värde varje år.

”100 dollar idag kommer helt enkelt inte att gå så långt som det skulle ha gjort för 10 år sedan, och är utan tvekan mer värdefulla nu än om 10 år”, säger hon till Business Insider.

ANNONS
ANNONS

Om pengarna i stället investeras menar hon att du kan vänta dig en genomsnittlig avkastning på åtta procent om året.

Du saknar finansiella mål

Även om pengar på kontot får dig att känna tillfredsställelse visar det att du saknar finansiella mål. Den finansiella planeraren Evon Mendrin säger att för mycket kontanter visar att en person saknar prioriteringar och inte vet vad pengarna ska användas till.

Evon Mendrin föreslår att de pengar som behövs på kort sikt inkluderas i en nödfond och att sedan tänka på sina finansiella mål på medellång och lång sikt.

För långsiktiga mål, som pensionen, menar han att pengarna kan investeras mer aggressivt i aktier och fastigheter som på lång sikt väntas överträffa inflationen. För medellånga mål kan pengarna investeras i sådant som obligationer

Du missar möjligheter

Nate Hansen vid CPA menar att du missar möjligheter när du låter pengarna sitta på ett sparkonto i stället för att investera dem och jämför det med att aldrig våga bli kär i sin date på gymnasiet. Han säger att aktiemarknaden har avkastat cirka 10 procent på lång sikt.

ANNONS
ANNONS

Nate Hansen menar att den som vill behålla en del av sin portfölj i värdepapper med låg risk ska överväga inflationsskyddade statspapper, realobligationer.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

Läs mer: Spara pengar – se över dina abonnemang [Dagens PS]