Vinstlyftet blev 35 procent för sökmotorföretaget Googles andra kvartal. Men det var lägre än vad marknaden hade räknat med och Google-aktien föll pladask på Nasdaq sedan siffrorna hade presenterats.

ANNONS

Amerikanska Google, som driver den största sökmotorn på internet, redovisade på torsdagen en nettovinst för årets andra kvartal på 1,25 miljarder dollar, 3:92 dollar per aktie. Under samma kvartal i fjol gjorde Google en nettovinst på 925 miljoner dollar, 2:93 dollar per aktie.

Analytiker hade i snitt räknat med en nettovinst på 4 dollar per aktie för det senast avslutade kvartalet.

En oväntat kostnadsökning drog ned resultatet, som byggde på en omsättning som lyfte med 39 procent till 5,37 miljarder dollar.

”Stark global tillväxt samt en ihållande trafikökning på Googles webbsajter har gett oss ännu ett starkt kvartal, trots det mer utmanande ekonomiska läget”, sade Eric Schmidt, Googles koncernchef i en kommentar.

I den elektroniska handeln efter Nasdaqbörsens stängning rasade aktien med över nio procent när siffrorna hade kablats ut.

ANNONS
ANNONS

Google skapades av två studenter på Stanford-universitetet i slutet av 90-talet. I dag är det den största sökmotorn på internet och ett företag med tusentals anställda över hela världen.