”I stället för att främja ekonomisk rättvisa är det en central orsak till den växande klyftan mellan fattiga och rika och utarmningen av medelklassen. I stället för att göra oss rikare gör den nya nätverksekonomins decentraliserade kapitalism de flesta av oss fattigare.”

ANNONS

Veckans Affärer har träffat brittiske författaren Andrew Keen som är aktuell med boken ”Internet is not the answer” som nu släpps på svenska. I boken konstaterar han att hela internet som fenomen är ”ett misslyckande” och radar upp en rad negativa följder det fått för ekonomin och demokratin de senaste 25 åren.

En av de största myterna kring nätet är, enligt Keen, att det skulle ha skapat mer frihet och konkurrens. I stället har gigantiska monopol skapats, menar han och pekar finger mot jättar som Facebook, Google och Amazon. Dessa försöker ge sken av att vara transparenta och jobba för allmänhetens bästa medan de i själva verket är smarta affärsmän som självklart gör allt för att inte avslöja receptet bakom deras framgångsrika tekniker.

LÄS VIDARE: ”Internet är ett gigantiskt misslyckande” (VA.se) »

ANNONS
ANNONS

PS. Häng med Business Insider på en tidsresa i bilder om hur Silicon Valley blev IT-världens Mecka. (Business Insider) »