En utvald skara kunder får extremlåga räntor ned till 0,79 procent. Här är anledningen.

Priskriget på bolån har trappats upp rejält i samband med att allt fler nischbanker ger sig i striden om kunderna, rapporterar SvD Näringsliv på tisdagen.

Ett exempel är nätmäklaren Avanza som från och med årsskiftet erbjuder bolån med en tremånadersränta på 1,29 procent. Andra exempel är Nordnet som nyligen gav sig in i bolånematchen under hösten samt Schibsteds Hypoteket och låneförmedlaren Lånbyte.

Men vad som kanske är mindre känt är att nischbankerna erbjuder mycket förmånliga räntor till sina bästa kunder. Fredrik Giers, vd för jämförelsesajten Comboloan, berättar att de mest kapitalstarka kunderna får rejäla rabatter.

”Gemensamt för många av uppstickarna är att de satsar hårt på de starkaste målgrupperna med stora lån, låga belåningsgrader och stabil och bra ekonomi, säger han till SvD Näringsliv.

ANNONS
ANNONS

Medan Nordnet endast erbjuder bolån till de som har en miljon kronor i sparande inklusive tjänstepension går konkurrenten Avanza snäppet längre: kunder med 3 miljoner i förvaltat kapital erbjuds ett så kallat ”superbolån” med en ränta på 0,79 procent. Avanzas bredare erbjudande tillåts dessutom bara upp till 60 procent av bostadens värde.