Skatboet och Katthuvudet är namn på svenska bostadsrättsföreningar – det här är viktigt att tänka på när din bostadsrättsförening ska döpas.

ANNONS

”När det är dags att döpa en ny bostadsrättsförening är det viktigt att tänka på att namnet ska innehålla ordet bostadsrättsförening och att inget annat företag eller förening i länet där bostadsrättsföreningen ska registreras har samma namn.”

Det säger Malin Odelfelt, externkommunikatör på Sveriges bostadsrättscentrum, SBC, i ett pressmeddelande.

SBC har gått igenom 4 000 namn på bostadsrättsföreningar i landet och vanliga teman när många döper sin bostadsrättsföreningen är djur och natur, men också gator och områden, vapen och verktyg; det finns samtidigt en del saker som är viktigt att tänka på.

La Dolce Vita och Isprinsessan

”Som bostadsrättsförvaltare hjälper vi föreningar varje dag med alla typer förvaltningstjänster, men hittills har ännu ingen bett oss om hjälp att döpa deras bostadsrättsförening. Det är dock väldigt roligt att ta del av alla kreativa och något udda namn som sticker ut runt om i landet”, säger Malin Odelfelt.

Vissa styrelser väljer att ta ut svängarna och vara kreativa när namnet ska sättas.

Här är 10 festligaste namnen på svenska bostadsrättsföreningar:

1. Kallblodet

ANNONS
ANNONS

2. La Dolce Vita

3. Bambi i Lödöse

4. Skatboet

5. Katthuvudet (26)

6. Isprinsessan

7. Jullovet

8. Friska Viljor

ANNONS
ANNONS

9. Billåset

10. Gyllene tiden

Bostadsverket måste godkänna namnet på bostadsrättsföreningen, det ska vara unikt – inget företag eller någon annan bostadsrättsförening i länet får ha samma namn.

Läs mer om vad som gäller här.

Läs även: Då kan du inte få uppskov med din vinst [Dagens PS]