Det bekräftas i ny statistik. Men nu kan priserna bli lite svagare i juni, tror experter.

ANNONS

Enligt Valueguard gick bostadspriserna generellt upp med 0,7 procent i maj för både villor och bostadsrätter, skriver SvD.

Mest steg priserna i Malmöområdet. Där steg priserna med 1,2 procent för bostadsrätter och 1,4 procent för villor. Och i Göteborg gick priserna på bostadsrätter upp med 0,9 procent i maj medan villapriserna klättrade 0,3 procent.

Även i Stockholmsområdet märktes en ökning av priserna, 0,8 procent för både villor och bostadsrätter.

Nu väntas emellertid en svagare prisutveckling i juni. Enligt Svenska Dagbladet räknar Valueguard med att priserna backar 1 procent på bostadsrätter i Göteborgsområdet i juni ”medan prisuppgången för bostadsrätter i Stockholmsområdet har stannat av, om än med ’tendens till uppgång i huvudstaden'”, enligt artikeln.

ANNONS
ANNONS

Att priserna gått upp under våren bör man enligt bedömare inte fästa alltför stor vikt med tanke på säsongsvarianterna, skriver SvD som refererar Claudia Wörmann, boendeekonom vid SBAB, som dock inte tror på någon större dramatik på bostadsmarknaden i närtid, hon menar tvärtom att utvecklingen ser ”tämligen stabil” ut då fler förväntar sig att priserna stiger och att räntan av allt att döma förblir låg.