Sexrummare på 365 kvadrat på Hisingen drygt en miljon dyrare än takvåning på Östermalm. Frågan är var du vill bo. Ett praktfullt hem utlovas vad du än väljer. 

ANNONS

Annonsen på den exklusiva lägenheten på Hisingen i Göteborg finns på Booli.

Utgångspriset på penthousevåningen är 61,9 miljoner kronor, vilket innebär ett kvadratmeterpris på 144.498 kronor.

Mäklare är Eklund Stockholm New York och bilderna på den göteborgska supervåningen i Karlatornet på Hisingen slår det mesta med en milsvid utsikt över hamnstaden som kan få vem som helst att nästan tappa hakan.

”Internationell elegans möter skandinavisk enkelhet. Karlatornet i Göteborg blir med sina 245 meter Nordens högsta byggnad”, skriver lyxmäklaren i erbjudandet.

Den som vill unna sig något alldeles extra har tolv toppvåningar i Karlatornet att välja mellan.

”Som ägare till en bostad i Karlatornet Penthouse har du tillgång till ett unikt serviceutbud från Clarion Hotel Karlatornet. Beställ room service direkt hem till lägenheten, boka städning och tvättning eller ta hissen direkt till hotellets gym, spa och restaurang. Nedanför väntar Karlastaden, Göteborgs nya stadskärna med butiker, restauranger och shopping”, framhåller Eklund Stockholm New York.

Takvåningen på Linnégatan på Östermalm har sju rum och bedårande utsikt över Sveriges kungliga huvudstad. Utgångspriset är 60,6 miljoner kronor. (Foto: Skärmdump från Lagerlings)
Takvåningen på Linnégatan på Östermalm har sju rum och bedårande utsikt över Sveriges kungliga huvudstad. Utgångspriset är 60,6 miljoner kronor. (Foto: Skärmdump från Lagerlings)

Från Göteborg till Sveriges huvudstad Stockholm och en annan graciös penthousevåning.

ANNONS
ANNONS

Här handlar det om en sjurummare i fashionabla kvarter och med bedårande utsikt över storstan.

Utgångspriset för den extravaganta takvåningen, som ligger på Östermalm, är 60,6 miljoner kronor, det vill säga 1,3 miljoner lägre än penthousevåningen i Göteborg.

Bostadsannonsen finns på Hemnet och mäklare är Lagerlings.

Sjurummaren har en total boyta på 303 kvadratmeter och ligger på taket till en 18-talsbyggnad intill Oscarskyrkan på Linnégatan.

I mäklarens beskrivning framgår det bland annat att lyxvåningen ”har två etage med öppen planlösning, exklusiva materialval och generösa terrasser i söder och västerläge med fri utsikt över Stockholm”.

Köparen får, förutom det som redan nämnts, fyra sovrum och lika många badrum, ett högklassigt, arkitektritat kök, fönster med panoramavy och kan strosa runt i sin flärdfulla våning på fiskparkett i oljad aska.

Byggåret är 2018 och bostadsrättsföreningen uppges ha ”exceptionellt god ekonomi” och vara skuldfri. Den som har plånbok att kosta på sig den här Östermalmsvåningen slipper för övrigt betala någon månadsavgift för sitt boende. En extrabonus bara så där ändå.

ANNONS
ANNONS

Se alla bilder på objektet på Lagerlings.

Lägenheten på Kungsholmen i Stockholm har sex terrasser och imponerande utsikt, en "spektakulär" bostadsrätt, heter det i beskrivningen. (Foto: Skärmdump från Husman Hagberg)
Lägenheten på Kungsholmen i Stockholm har sex terrasser och imponerande utsikt, en ”spektakulär” bostadsrätt, heter det i beskrivningen. (Foto: Skärmdump från Husman Hagberg)

Du som gillar Kungsholmen i Stockholm mer har möjlighet att få ett helt våningsplan på 199 kvadratmeter för dig själv i en annorlunda lägenhet med sex terrasser och 360 graders utsikt över stan.

Lägenheten är till salu på Blocket. Mäklare är Husman Hagberg och köparen erbjuds, förutom ett hem utöver det vanliga, soltimmar från soluppgång till solnedgång. Den fantastiska lägenheten, som har 2018 som byggår, ligger på 30:e våningen av 34 våningar på Torsplan på Kungsholmen.

Enligt annonsen får den som slår till bland annat följande: ”Master bedroom med badrum en suite, dubbla garderober, klädkammare, och privat terrass i sydläge.”

Tre sovrum och lika många badrum, plus öppna och sociala sällskapsytor ingår i priset, som är 35 miljoner kronor – till att börja med.