Det är fortsatt prisfest på bostäder, särskilt i Stockholm där priserna gått upp 0,5 procent i april och motsvarande 1 procent säsongsrensat.

annons
annons

Det här uppger Nyhetsbyrån Direkt med hänvisning till Danske Banks boprisindikator i en artikel på Di.se.

Trenden att stora bostadsutrymmen lockar mest håller i sig. Danske Bank konstaterar att såväl villor som större lägenheter har starkast prisutveckling i pandemin.

I Stockholm har priserna per kvadrat i snitt på bostadsrätter större än 100 kvadratmeter stigit 22 procent sedan januari förra året.

På mindre lägenheter, upp till 30 kvadratmeter, rör det sig om en 10-procentig uppgång i snitt per kvadratmeter under samma tid.

”Prisstegringarna fortsatte i april och vi ser att stora bostadsrätter har haft en stark prisutveckling, i klass med villor, sedan pandemin startade. Mindre bostadsrätter visar däremot en beskedligare pristrend”, säger Michael Grahn, chefekonom på Danske Bank i Sverige, i en kommentar.

ANNONS
ANNONS

Danske Bank räknar med att bostadspriserna dämpas när fler blir vaccinerade mot viruset och konsumtionsmönstret blir mer normalt och hemarbetet minskar.

Läs även: Boprisrallyt väntas hålla i sig i Sverige [DagensPS.se] »