Flest försäljningar av bostadsrätter en junimånad sedan 2014. Nya siffror från Hemnet visar att bostadsmarknaden verkar få fart inför sommaren. ”Det har funnits ett uppdämt behov”, säger en analytiker på bolaget. 

Hemnet har genomfört sina undersökningar sedan 2014 och har aldrig tidigare registrerat så många sålda bostadsrätter under månaden juni.

Jämfört med samma månad förra året ökade försäljningen med 19 procent, skriver Di.se (obs. betalsida). I Stockholms län är ökningen 25 procent.

Hemnets analytiker Erik Holmberg säger att marknaden kan ha varit avvaktande under våren, men att trenden nu verkar ändras.

”Vi har det högsta antalet sålda bostadsrätter sedan i oktober och det högsta en junimånad så långt tillbaka vi har data. Det är en effekt både av att vi hade en avvaktande vår, som gjorde att det funnits ett uppdämt behov både av att köpa och sälja, och av den speciella sommar vi har där många är hemma”, säger han till Nyhetsbyrån Direkt.

Coronavirusets inverkan på samhället verkar överlag inte ha haft en drastisk negativ effekt på bostadsförsäljningen. Under årets första sex månader har 4 procent fler bostadsrätter sålts i Sverige via Hemnet jämfört med förra året.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Bopriserna fortsätter ned – störst är raset i Stockholm [Dagens PS]