Priserna på både bostadsrätter och villor sjönk med 1 procent i november. Detta efter att ha legat still månaden innan. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter oförändrade, medan villapriserna har sjunkit med 3 procent. I årstakt är prisutvecklingen -2 procent för bostadsrätter och oförändrad för villor.

”Under första halvåret i år såg vi en avvaktande bostadsmarknad med relativt stillastående priser. Efter sommaren kunde vi se ett antal områden där priserna vände uppåt. Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

På månadsbasis har bostadsrättspriserna sjunkit 1 procent i Stor-Stockholm, samtidigt som priserna i Stor-Göteborg och Stor-Malmö har sjunkit med 2 procent.

ANNONS
ANNONS

Villapriserna har sjunkit med 1 procent i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg, medan de är ned med 2 procent i Stor-Malmö.

[vc_row_inner css=”.vc_custom_1541519374665{padding-top: 0px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”]

[vc_empty_space height=”20 px”][vc_separator][vc_empty_space height=”20 px”][vc_column_text]När banker och andra sparinstitut inte kan erbjuda någon ränta att tala om så vill vi erbjuda ett bra alternativ. Hos oss får du hög ränta från första kronan. Upp till 10%.[/vc_column_text][vc_cta h2=”” shape=”square” style=”flat” add_button=”bottom” btn_title=”Öppna konto” btn_style=”flat” btn_color=”green” btn_align=”center” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-bar-chart” btn_add_icon=”true” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fbit.ly/basta_sparranta||target:%20_blank|” btn_button_block=”true” btn_custom_onclick=”true” css=”.vc_custom_1542377733656{padding-top: 0px !important;padding-right: 0px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 0px !important;background-color: #f9f9f9 !important;}”][/vc_cta][/vc_row_inner]