Trots prisrallyt går det att göra klipp på den efterlängtade fjällstugan – tips på hur du lyfter din investering, du kanske vill hyra ut stugan under delar av året.

ANNONS

Skidsäsongen pågår för fullt och samtidigt har priserna på stugor i landets skidorter rusat under sommaren.

I Åre är prisuppgången 21 procent under sista halvåret 2021, medan priserna gick upp med 23,1 respektive 26,1 procent i Funäsdalen och Sälenfjällen de senaste sex månaderna, konstaterar Skandiamäklarna med hänvisning till Hemnet-statistik.

Allra mest har priserna på fjällstugor stigit i Stötenfjällen under perioden, upp 27,3 procent.

Fjällen lockar nu året runt

Andreas Moritz, vd på Skandiamäklarna, förklarar den glödheta marknaden med att fjällstugor nu blivit ett året runt-boende, lika attraktiva sommar som vinter.

”I stället för att investera i ett boende som endast används över vintern vill vi nu ta vara på alla årets säsonger”, säger han i ett pressmeddelande och konstaterar att det ökar möjligheterna att hyra ut stugan för den som känner för det.

Det gör köpet till ”en ännu bättre investering”, resonerar han och konstaterar att det går att göra fina klipp på fjällstugan.

Här är fler tips:

Inför köpet av en fjällstuga är det bra att fundera över vad boendet ska användas till, tipsar Skandiamäklarna.

Är det ett renoveringsobjekt, hur ofta tänker du bo där, blir det hela året?

ANNONS
ANNONS

En bra idé kan vara att slå till på en stuga som ligger lite längre bort från skidorterna. Priserna är lägre men det kan bli en potentiellt bra investering på sikt.

Kolla även hur kommunikationerna till boendet ser ut, är rådet.

Läs även: Här ökar priserna på fritidshus mest [Dagens PS]