Extremt många människor söker just nu på Google: ”När kommer bostadsmarknaden att krascha?”

ANNONS

CNBC rapporterar att Google förra veckan uppgav att sökningen om när bostadsmarknaden kraschar ökat med hela 2 450 procent under senaste månaden, och att sökningarna på när bostadsmarknaden rämnar fördubblats på bara en vecka.

Bakgrunden är att priserna på bostäder även i USA, precis som i Sverige, rusar och säljs för skyhögt mycket mer än vad de värderas till av marknaden.

”Jag måste erkänna att jag är orolig när jag hör det. Det gör mig orolig”, säger en expert till CNBC som uppger att oron för en bostadsbubbla blir alltmer påtaglig.

Bostadsköparna fruktar krasch

Det är konsumenterna som upplever att ballongen kan spricka när som helst och rädslan för det är den fråga som nu dominerar Googles söktrafik utan konkurrens.

Många undrar även vad som är ett rimligt bud att lägga på en bostad. Sökningen på vad som ä ett adekvat pris har ökat med 350 procent på Google på en vecka, framgår det.

Utbudet av bostäder till salu krymper, samtidigt som boräntorna är rekordlåga och tillsammans driver dessa två faktorer upp bostadspriserna, som är de högsta på 15 år.

”Bostadsmarknaden är mer konkurrenskraftig än vad vi någonsin tidigare har sett, men ett par indikatorer får oss att fundera om vi närmar oss en topp när det gäller hur snabbt efterfrågan och priserna kan växa”, säger Daryl Fairweather, chefsekonom på fastighetsmäklaren Redfin, enligt CNBC.

ANNONS
ANNONS

Läs hela artikeln.

Läs även: FI-chefen: Här är största riskerna just nu [DagensPS.se] »