Dagens PS

Nu är det stora lägenheter som gäller

Nu är det stora lägenheter som gäller
Siffror från Svensk Mäklarstatistik som Bjurfors har sammanställt visar att det nu är stora lägenheter som gäller. (Foto: TT)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 28 okt. 2020Publicerad: 28 okt. 2020

Våra preferenser när det gäller bostäder har kastats om i coronakrisen. Nu är det stora lägenheter som går bäst. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Bjurfors, skriver Di.  

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

”Människor verkar ha omvärderat vad som är viktigt under den här pandemin. Man är beredd att lägga en större del av sin disponibla inkomst på sitt boende”, säger Fredrik Kullberg, vd på Bjurfors Stockholm.

Nu visar siffror från Svensk Mäklarstatistik att det är prisrally på tre- och fyrarummare. Från maj till september har priserna stigit med sju procent. Samtidigt står ettorna för den svagaste prisutvecklingen på 5,9 procent.

”Vi ser att antalet visningsbesökare har ökat enormt från juni och framåt, och det gäller framför allt de större bostäderna”, säger Fredrik Kullman.

Fredrik Kullberg tror att orsaken till att stora lägenheter har stigit mest i pris är att vi tillbringar mer tid hemma. Hemmajobb har blivit en del av många människors vardag och pandemin har satt stopp för semesterresor.

”En bostad ska inte längre bara vara en bostad utan också en arbetsplats och ett ställe att tillbringa sin hemester på. Man har fått nya behov och då söker man större bostäder”.

Läs mer: Här är gatuadresserna som ökat mest i pris

Drog in miljontals kronor på föreningens dolda tillgångar

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS