Dagens PS

Drog in miljontals kronor på föreningens dolda tillgångar

Föreningens dolda tillgångar drog in miljontals kronor
”Det har varit en succé för oss. Vi har tagit in cirka 16–18 miljoner på det här", säger Lars Lundin som satt i styrelsen när han kom på idén. (Foto: TT)
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds
Uppdaterad: 26 okt. 2020Publicerad: 26 okt. 2020

En bostadsrättsförening i Stockholm har dragit in miljontals kronor på dolda tillgångar. Något som hjälpt föreningen att både betala av skulder och sänka medlemmarnas avgifter.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är föreningen Postiljonen 4 i Stockholm som dragit in cirka 16–18 miljoner. Det skriver Di.

Lars Lundin satt i styrelsen för Postiljonen 4 när han läste en artikel i Dagens industri om ett garage som sålts på Östermalm för sex år sedan. Postiljonen 4 hade vid tillfället ett flertal garageplatser som bostadsrättsmedlemmarna med bilar hade hyrt. Lars Lundin kollade upp om det fanns några hinder för att ombilda föreningens garage, vilket det inte gjorde.

Brf:en erbjöd sina medlemmar att köpa garageplatserna till ett rabatterat pris på 350 000 kronor. Det blev en del garageplatser över när alla medlemmar som ville ha en plats köpt en. Föreningen behöll några uthyrningsplatser och sålde sedan resten.

Föreningen har nu sålt mer än ett tiotal platser för över en miljon kronor styck.

”Det har varit en succé för oss. Vi har tagit in cirka 16–18 miljoner på det här. Det har hjälpt oss att sänka våra lån och avgifter. Alla tyckte att det var toppen”, säger Lars Lundin.

Alex Edenvik, mäklare på fastighetsbyrån Brokr, hjälpte föreningen i processen.

”Köparna har varit helt vanliga människor som bor centralt i stan och är i behov av en parkeringsplats. Sen kanske den kostar mer än bilen som kommer stå på den, men platsen är en investering som inte kommer tappa i värde på samma sätt. Snarare tvärtom”, säger Alex Edenvik.

Läs hela artikeln här.

ANNONS

Läs mer: Byggandet av ägarlägenheter har tiodubblats på ett år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

Rosanna Smeds
Rosanna Smeds

Skribent och researcher

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS