Dagens PS

Hemnets besökare tror på fortsatt fallande bostadspriser

Hemnet har frågat sina besökare hur de tror att det kommer gå med bostadspriserna och endast 14 procent tro att de inte kommer falla mer
Hemnet har frågat sina besökare hur de tror att det kommer gå med bostadspriserna och endast 14 procent tro att de inte kommer falla mer. (Foto: TT)
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe
Uppdaterad: 16 nov. 2022Publicerad: 16 nov. 2022

Många av Hemnets besökare tror att större delen av nedgången på bostadsmarknaden är avklarad, men 15 procent tror att priserna kommer falla ytterligare med över 10 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Hemnet har nu i november frågat sina besökare hur de tror att det kommer gå med bostadspriserna och de flesta, 29 procent, tror att priserna kommer gå ned med ytterligare 1-5 procent, det rapporterar Nyhetsbyrån Direkt i Privata Affärer.

Tror att vändningen kommer dröja

Av Hemnets besökare tror 15 procent att priserna kommer falla ytterligare med över 10 procent, 22 procent tror att de kommer falla med 6–10 procent och 14 procent tro inte att de kommer falla mer.

Många tror att en stor del av nedgången är avklarad, men att vändningen kommer dröja, 26 procent tror att det kommer ta 1-12 månader och 24 procent tror att det tar mer än ett år.

Rimlig uppfattning om utvecklingen

Endast 10 procent tror att det redan har vänt eller kommer vända inom tre månader.

”Denna uppfattning om kommande utveckling är rimlig utifrån nuläget på marknaden där prisnedgången under hösten inte fortsatt i samma takt som i våras”, säger Hemnets analytiker Erik Holmberg i en kommentar, skriver Nyhetsbyrån Direkt i Privata Affärer.

Vill du läsa de senaste nyheterna om ekonomi och företag? Så här enkelt får du vår kostnadsfria nyhetstjänst.

ANNONS

Läs mer: Riksbanken: Bopriserna fortsätter falla nästa år

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

Annika Hjerpe
Annika Hjerpe

Reporter på Dagens PS med fokus på bland annat Life Science, hälsa och hållbarhet.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS